آکواریومماهی زینتی و آکواریومی

انواع ماهی های آکواریومی گیاه خوار

بسیاری از افراد تمایل زیادی برای نگهداری از ماهی‌ها به عنوان پت خانگی در منزل خود دارند. ماهی‌های زینتی به دو گونه گیاه خوار و گوشت خوار تقسیم می‌شوند. گونه ماهی‌ گیاه‌ خوار زینتی گزینه بسیار مناسبی برای نگهداری در آکواریوم می‌باشد؛ زیرا که هزینه نگهداری پایین‌تر و سازگاری بیشتری دارند. بعضی از ماهی‌ها دارای رفتاری صلح‌جو هستند که معمولا ماهیان گیاه‌خوارند و بعضی دیگر مهاجم و جنگ‌جو هستند که غالبا گوشت‌خوار هستند.

ماهی‌های زینتی گیاه خوار، ماهی‌هایی هستند که از گیاهان برای تغذیه استفاده و رشد می‌کنند. ماهیان زینتی گیاه خوار پرورش و تکثیرشان نسبت به گونه گوشت خوار بسیار آسان‌تر است. این نوع از ماهی‌های زینتی در طبیعت در تمام روز بدنبال غذا هستند و از گیاهان و جلبک‌ها برای تغذیه استفاده می‌کنند.

مسئله مورد توجه در بین ماهی‌ها این است که همه گونه‌‌ها تا اندازه‌ای گوشت‌خوار هستند و تنها در میزان مصرف متفاوت می‌باشند.

گیاهان مورد استفاده گونه‌ی گیاه خوار، گیاهانی از قبیل کاهو، نخود سبز، لوبیا، اسفناج … است. مغز کاهو و اسفناج پخته از بهترین غذا‌های مورد علاقه ماهی‌‌ گیاه خوار زینتی می‌باشد.

ماهی‌ گیاه خوار زینتی غذا‌های گوشتی از قبیل کرم خونی و دل و روده گاو… را نیز می‌خورد؛ اما اگر به صورت مداوم غذا‌های گوشتی در اختیارش قرار گیرد، سریعاً اضافه وزن می‌گیرد و می‌میرد.

بیشتر ماهی‌هایی که امروزه برای آکواریوم تهیه می‌شوند، ماهی‌های آب شیرین هستند؛ با این وجود، بعضی از فروشگاه‌ها، ماهی‌های آب شور نیز ارائه می‌دهند.

ماهی‌‌های گیاه خوار، بیشتر مورد توجه و استقبال متقاضیان هستند؛ زیرا که طول عمر بیشتری دارند و حتی در مواردی عمرشان به 20 سال نیز می‌رسد. از زیبا‌ترین ماهی‌‌های آکواریومی گیاه خوار می‌توان دلقک ماهی را نام برد.

ماهی‌ گیاه خوار زینتی جثه کوچکتری نسبت به گونه گوشت خوار دارد. برای تغذیه ماهی‌های آکواریومی گیاه خوار باید در هر وعده غذایی، میزان غذای کمتر و به دفعات بیشتر در اختیارشان قرار داده شود.

چند نمونه از انواع ماهی های آکواریومی گیاه خوار

  • ماهی گورامی (Gourami)
  • ماهی دنیسون بارب (Denison barb)
  • ماهی رازبورا (Rasbora)
  • ماهی آینت
  • ماهی دیسکس (Discus)
  • ماهی مولی (Poecilia)
  • ماهی کوی (Cyprinus rubrofuscus “koi”)

ماهی گورامی

این نوع ماهی گیاه خوار زینتی، دارای انواع مختلفی از قبیل سه خال، مرواریدی، کوتوله، بوسنده و عسلی … می‌باشد و تمام انواع مختلف این گونه شرایط یکسانی برای پرورش و تکثیر دارند. اگر بتوانید یک نوع از آن را تکثیر کنید، برای تکثیر بقیه گونه‌ها هم مشکلی نخواهید داشت.

ماهی گورامی بیش از 120 نوع گونه دارد. این ماهی گیاه خوار زینتی در آب‌های شیرین آفریقا و آسیای جنوبی وجود دارد. از ویژگی‌های قابل توجه گورامی استفاده از اکسیژن هوا در صورت کم بودن اکسیژن محلول در آب است. آب مناسب گورامی تهیه شده از آب باران و بیست درصد آب آکواریوم می‌باشد.

ماهی گورامی، جزو ماهی‌های صلح جو می‌باشند. در میان گورامی‌ها، نوع مرواریدی، راحت و کم دردسر‌تر است. این ماهی معمولا در سطح بالایی و میانی آب حرکت می‌کند و متعلق به رودخانه‌های کم عمق و آرام است. این ماهی تقریبا همه‌چیزخوار است و از غذا‌هایی مانند غذا‌های پولکی، کرم خونی منجمد و میگوی زنده آب شور در کنار گیاهان و جلبک‌ها تغذیه می‌کند.

ماهی دنیسون بارب

زیستگاه اصلی ماهی دنیسون بارب که به نام بارب ردلاین هم شناخته شده است، جنوب هند می‌باشد. دنیسون بارب‌ها به صورت گروهی زندگی می‌کنند و تقاضای بالا و در معرض انقراض قرار گرفتن این گونه، سبب افزایش قیمت در این ماهی شده است.

بدن ماهی بارب ردلاین دارای رنگ سبز ملایم یا نقره ای که خط مشکی از سر تا دم وجود دارد و در بالای این خط، خط قرمز رنگی تا نیمه بدن ماهی امتداد دارد. عمر این ماهی در حدود 5 سال است. این گونه از ماهی‌های گیاه خوار، نسبت به بیماری، حساسیت بالایی دارند و ماهی‌های صلح جو و آرامی هستند؛ اما گاهی در زمان غذا خوردن آرام نیستند.

ماهی رازبورا

این گونه از ماهی در ایران بسیار است. رازبورا صلح جو و آرام است و از خانواده سیپرینیده است. ماهی رازبورا باید به صورت گروهی زندگی کنند. معمولا در دسته‌های شش‌ تایی در آکواریوم‌های پوشیده از گیاه نگهداری ‌می‌شوند. گونه شناخته شده و محبوب آن، رازبورای دلقک است. رازبورا‌ها همه چیزخوارند.

ماهی آینت

از محبوب‌ترین ماهی‌های آکواریومی گیاه خوار، آینت‌ها هستند که جثه کوچک با رنگ‌های متنوعی دارند و به همین دلیل محبوبت بسیاری دارند.

ماهی دیسکس

این ماهی گیاه خوار زینتی بی آزار، از خانواده سیچلاید است. دیسکس‌ها برای آکواریوم‌های پلنت، مناسبند. زیستگاهشان رودخانه‌های آمازون است. دیسکس بصورت گروهی زندگی می‌کند و باید بیش از 10 عدد از آن را خریداری کنید. غذای مورد علاقه این ماهی گیاه خوار زینتی، گیاهان دریایی و جلبک‌ها می‌باشد.

ماهی مولی

مولی‌ها در کنار دیگر گونه‌ها به خوبی زندگی می‌کنند. این گونه تنوع بالایی دارند و از انواع آن، مولی دم عقربی، مولی سفید و برفی، مولی باله بادبانی … را می‌شود، نام برد.

مولی‌ها زنده زا هستند؛ بچه‌های این ماهی از بهترین غذا‌ها برای دیگر گونه‌های ماهی‌ها محسوب می‌شوند؛ به جز جنبه تکثیر، جاذبه‌های زیبایی نیز دارند. زیستگاه آن‌ها، آمریکای مرکزی و جنوب شرقی آمریکای شمالی است. طول عمر آنها به طور تقریبی 3 سال و در شرایط عالی 10 سال می‌باشد. مولی با سایر ماهی ‌ها سازگار است اما بهتر است تک گونه باشد. مولی جزو دسته ی همه چیزخوار‌ها است.

ماهی کوی

این ماهی از دسته ماهی‌های کپور است. دارای خلق و خوی آرام و از بی‌آزارترین نوع ماهی‌های زینتی گیاه خوار است. ماهی کوی ژاپنی شرایط نگهداری ساده‌ای دارد و از همین رو، مورد استقبال قرار گرفته‌ است. این ماهی در کنار سایر گونه‌ها برای شما مشکل ایجاد نخواهد کرد، اما بهتر است در کنار ماهی سردآبی به علت نگهداری در دمای بین 15 تا 30 درجه نگهداری شود. این ماهی، تنوع رنگی بسیار زیبایی داشته و برای تغذیه تمایل بیشتری به گیاهان و جلبک‌ها دارد.

سخن آخر

امروزه ماهی‌های گیاه خوار بسیار متنوعی شناخته شده‌اند که شرایط نگهداری در آکواریوم را دارند؛ اما توجه داشته باشید برای نگهداری از این موجودات بسیار زیبا قبل از خریداری، اطلاعات کاملی از غذای مورد نیاز گونه انتخابی خود، میزان دمای آب و سختی آب برای هر گونه و میزان سازگاریشان با دیگر ماهی‌های گیاه خوار زینتی را مورد بررسی قرار دهید.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

18 − 15 =

دکمه بازگشت به بالا
تماس با اپلیکیشن پتیا